Προκήρυξη ΠΜΣ DYNTAR, έως 15/9/2017

Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Clermont-Ferrand ΙΙ της Γαλλίας έχουν διαμορφώσει από κοινού δύο μεταπτυχιακά με τ [ ... ]

ΑνακοινώσειςΠερισσότερα...
Παράταση Υποβολής Αιτήσεων, στο ΠΜΣ DYNTAR, έως 26...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 26/9/2016 Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Clermo [ ... ]

ΑνακοινώσειςΠερισσότερα...
Νέα περίοδο υποβολής αιτήσεων στο ΠΜΣ DYNTAR, έως ...

                                                                                                            Βόλος 2/9/2016 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής  [ ... ]

ΑνακοινώσειςΠερισσότερα...
Περισσότερες ανακοινώσεις

7-8/2/2016: Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Λυών - Γαλλία

Ομάδα εργασίας του Πανεπιστημίου της Λυών αποτελούμενη από μεταπτυχιακούς φοιτητές γεωγραφίας και τους καθηγητές τους, επισκέφτηκαν το Δήμο Μουζακίου, στο πλαίσιο προγράμματος εκπόνησης μεταπτυχιακής εργασίας με θέμα: «Η Ελλάδα στην κρίση – περιοχές με πρωτοβουλίες αντίστασης».

Η επιλογή της περιοχής του Μουζακίου, έχει να κάνει με τη μορφή του παραγωγικού συστήματος καλλιεργειών (εκτατική γεωργία), αλλά και με την πρότερη πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και του Εργαστηρίου Αγροτικού Χώρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σχετικά με τι δημιουργία συνθηκών επιστροφής καταγόμενων από την περιοχή να ασχοληθούν με την ύπαιθρο και να δημιουργήσουν συνθήκες επαγγελματικής αποκατάστασης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, ανέλυσε το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής, δίνοντας τις προτεραιότητές της για τους πυλώνες πάνω στους οποίους εργάζεται για την τοπική ανάπτυξη. Επίσης συζητήθηκαν και άλλα θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, όπως η πιθανότητα αδελφοποίησης του Δήμου μας με αντίστοιχο Δήμο της περιοχής της Λυών.

Στη συνάντηση, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Κωτσός, η θεματική Αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης κ. Παρασκευή Φασιανού και επιχειρησιακά στελέχη. Εκ μέρους του πανεπιστημίου, ο καθηγητής κ. Δημήτριος Γούσιος και οι ερευνητές του Ε.Α.Χ. κ.κ. Γιάννης Φαρασλής κα Δήμητρα Γάκη.